Pakjes helpen PostNL aan meer omzet

Pakjes helpen PostNL aan meer omzet

PostNL heeft in het derde kwartaal geprofiteerd van een aanhoudend sterke groei bij de pakketbezorging. Daardoor ging de omzet van het bezorgbedrijf met zijn hoofdkantoor in Den Haag ondanks verder dalende postvolumes toch omhoog. Ook het onderliggend bedrijfsresultaat liet een lichte verbetering zien.

De bezorging van pakketten leverde afgelopen kwartaal 274 miljoen euro aan omzet op, ruim een vijfde meer dan een jaar eerder. Dat was ruimschoots voldoende om de daling bij de postbezorging te compenseren. Daar liepen de opbrengsten met 4 procent terug tot 395 miljoen euro. De totale omzet, inclusief onder meer de internationale tak, steeg met 5 procent tot 809 miljoen euro.

Het onderliggend cash bedrijfsresultaat ging omhoog van 27 miljoen naar 31 miljoen euro. Onder de streep bleef 19 miljoen euro over, na een nettoverlies van 9 miljoen euro een jaar eerder.

Vanwege de te verwachten drukte in de decembermaand gaat PostNL op onder meer de vestiging in Den Haag kantoorpersoneel inzetten in zijn sorteer- en distributiecentra.

(bron: ANP)

 

Print Friendly, PDF & Email

Share This