Tegen een 26-jarige Hagenaar en twee Turkse mannen van 46 en 27 jaar zijn door het Openbaar Ministerie celstraffen tot 16 maanden geëist voor het verduisteren en witwassen van bijna 1,2 miljoen euro.

Een bedrijf uit Singapore had het grote geldbedrag naar de rekening van het bedrijf van de Hagenaar overgemaakt, en vervolgens ging het geld alle kanten op in een wirwar van stromen. De officier van justitie denkt dat de 46-jarige Turkse man de spil in het web was. Bij hem thuis werden administratie en bankpassen van de bedrijven van de twee andere verdachten gevonden. Deze twee verdachten hadden niet alleen geld opgenomen, maar ook op verzoek van de 46-jarige verdachte deels valse stukken aan de bank gegeven om te doen alsof het geld van hun was.

Tegen de 46-jarige man is 16 maanden gevangenisstraf geëist, waarvan 6 voorwaardelijk, voor verduistering en witwassen. De 26-jarige Hagenaar zou de cel in moeten voor 159 dagen, waarvan 60 voorwaardelijk, plus een taakstraf van 240 uur, voor verduistering, witwassen en valsheid in geschrifte. De 27-jarige Turkse man tenslotte zou 122 dagen moeten krijgen, waarvan 30 voorwaardelijk, voor witwassen.

In totaal kon van de bijna 1,2 miljoen euro nog een bedrag van bijna 950.000 euro worden veiliggesteld door de bank, onder meer door transacties terug te draaien. De rest van het bedrag dient volgens de officier van justitie te worden terugbetaald door de verdachten.

Print Friendly, PDF & Email