De politie-eenheid Den Haag zoekt 130 nieuwe vrijwilligers voor verschillende ondersteunende taken; onder meer voor toezicht bij evenementen, als gastheer of -vrouw op een politiebureau, voor preventieadvies, voor vervoer van politiemensen die zelf niet mobiel zijn, als conflictbemiddelaar (mediation) en voor de werving van nieuwe politiemensen. De politie werkt graag met vrijwilligers, omdat zij met hun kennis en vaardigheden een waardevolle aanvulling op het politiewerk kunnen leveren.

In Den Haag zijn momenteel 500 vrijwilligers voor de Haagse politie actief, iets meer vrouwen dan mannen, al is dat verschil miniem, aldus de politie. De leeftijdscategorie boven de 55 jaar is het meest vertegenwoordigd, al telt de politie ook een aanzienlijk aantal twintigers. Overweegt u zich aan te sluiten bij het vrijwilligerskorps van de politie, dan zijn dit ongetwijfeld de meest prangende vragen die u op dit moment heeft.

Krijgen (potentiële) vrijwilligers eerst een opleiding?

Voor je als vrijwilliger aan de slag gaat, krijg je kosteloos een opleiding. Ook als je eenmaal aan het werk bent, biedt de politie je kansen om je kennis en vaardigheden verder te verdiepen. Vrijwilligerswerk bij de politie is interessant en veelzijdig. Je hebt contact met burgers, andere vrijwilligers en beroepscollega’s. Voor je inzet ontvang je een onkostenvergoeding en reiskostenvergoeding (woon-werkverkeer). De politie sluit een ongevallenverzekering en een (beroeps)aansprakelijkheidsverzekering voor je af.

Wat heb je ervoor nodig?

Voor vrijwilligerswerk bij de politie geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Een maximumleeftijd is er niet. Daarnaast gelden voor de verschillende functies specifieke selectie-eisen. Op de informatieavond krijg je uitleg over deze specifieke eisen.

Hoeveel tijd kost het?

Als vrijwilliger ben je ongeveer acht uur per week beschikbaar voor het werk, inclusief opleiding en overleg. Je kunt op wisselende tijden worden ingeroosterd, zeven dagen per week, 24 uur per dag. Over je inzettijden worden in onderling overleg afspraken gemaakt.

Behoort een screening tot de procedure?

Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure. Dit geldt zowel voor beroeps- als voor vrijwillige politiemedewerkers.

Wat is het werkgebied?

Je werkt binnen de politie-eenheid Den Haag, waar je inzetbaar bent voor alle basisteams. Uiteraard wordt er rekening gehouden met voorkeuren.

Geïnteresseerd? Bel 088 – 964 8900 of mail team.vrijwilligers.den.haag@politie.nl en maak een afspraak voor een van onze informatieavonden: woensdag 11 oktober, dinsdag 7 november en donderdag 7 december. De avonden beginnen steeds om 19.00 uur en vinden plaats in politietrainingscentrum de Yp, Katschiplaan 10 in Den Haag.

 

 

Print Friendly, PDF & Email