Het levenloze lichaam van de sinds augustus vermiste Maria de Jesus dos Santos Goncalves Santana uit Den Haag is gevonden. De Dienst Regionale Recherche van de politie Den Haag heeft het dinsdagmiddag aangetroffen in het water van het recreatiegebied Alkmaarder– en Uitgeestermeer nabij de Kogerpolderbrug bij Starnmeer.

De politie doet sinds 28 augustus uitgebreid onderzoek naar de vermissing van de 48-jarige geboren Portugese en is destijds een Team Grootschalige Opsporing gestart. Op woensdag 11 oktober is in dit onderzoek al een 43-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van moord c.q. doodslag. Deze verdachte zit nog steeds vast. De recherche heeft aanwijzingen dat de man, partner van de vermiste vrouw, betrokken is bij haar verdwijning.

Het onderzoeksteam zocht eerder al in het water langs de Neherkade (Laakhaven) in Den Haag en de Handelskade en de Vliet in Rijswijk. Tijdens het recherchewerk kwam recent de locatie bij Starnmeer in beeld, waar het lichaam van de vrouw dinsdag is gevonden.

Vandaag, donderdag 16 november, wordt sectie verricht op het lichaam. Daaruit zal ook de mogelijke doodsoorzaak moeten blijken. De politie is bezig om op basis van sporen en getuigen de ware toedracht van haar overlijden te achterhalen.

Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht zich te melden. Dat kan via het algemene telefoonnummer van de politie op 0900-8844, via 0800-7000 (anoniem), of via 079-345 8999 (Team Criminele Inlichtingen).

Print Friendly, PDF & Email