De politie waarschuwt inwoners van Den Haag voor inbraken tijdens de feestdagen. “Het is triest, maar tijdens Kerst en Oud en Nieuw slaan inbrekers vaker toe dan normaal. Veel mensen vieren de feestdagen buitenshuis en zo zien inbrekers hun kans om ongestoord hun slag te slaan,” weet de politie uit ervaring.

Agenten zien dat veel woningen geheel donker zijn en vragen bewoners om met de feestdagen “te doen alsof je thuis bent”. Juist tijdens de feestdagen is de politie extra alert op woninginbraken, maar vooral bewoners zelf kunnen meehelpen die te voorkomen. “Als u de feestdagen niet thuis viert, laat dan in elk geval in uw huis het licht branden, zet daarbij de radio of desnoods de televisie aan en zet kopjes en glazen op tafel.”

Met Oud en Nieuw gaan veel mensen rond middernacht de straat op om vuurwerk af te steken; een ideale avond voor inbrekers om hun slag te slaan. “Gaat u naar buiten om de buren een gelukkig nieuwjaar te wensen of vuurwerk af te steken? Doe dan uw ramen en deur dicht en draai deze op slot. Vergeet de achterdeur niet. Zorg ervoor dat terwijl u feest viert een inbreker niet ongemerkt naar binnen kan glippen.”

In onderstaand filmpje staat een aantal persoonlijke verhalen van slachtoffers van woninginbraken.

Print Friendly, PDF & Email