Om het melden van vuurwerkoverlast tijdens de laatste dagen van het jaar laagdrempeliger te maken, kunnen inwoners dit vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 december ook doen door middel van een privébericht op Facebook. De politie Den Haag is die laatste drie dagen van het jaar dan beschikbaar om de meldingen via Facebook te ontvangen.

Volgens Ramesh Bipat van de politie-eenheid Den Haag is het een goede aanvulling op de bestaande mogelijkheden om te melden. “Vorig jaar deden enkele social-mediateams van de politie dit als pilot. Dit jaar zijn alle social-mediateams van de eenheid klaar voor het ontvangen van meldingen via Facebook. We verzamelen de informatie en kijken of er onmiddellijk actie nodig is. Ook kijken we waar de meeste overlast wordt gemeld; dan zullen we daar gerichter gaan surveilleren. Naast Facebook kan vuurwerkoverlast ook altijd gemeld worden via 0900-8844. Worden er door vuurwerk zaken vernield? Bel dan altijd 112.”

De politie zit klaar op Facebook op vrijdag 29 december en zaterdag 30 december van 10 tot 22 uur, en op zondag 31 december van 10 tot 18 uur. Die zondag na 18 uur, tot 1 januari 02.00 uur, is het toegestaan om vuurwerk af te steken. Wilt u weten bij welk politieteam u vuurwerkoverlast kunt melden? Zoek dan uw team op via deze link. Klik vervolgens op het icoontje van Facebook om direct op de betreffende Facebook-pagina te komen.

Print Friendly, PDF & Email