CDA in de bres voor Haagse politiepaarden

mainImage
CDA in de bres voor Haagse politiepaarden

Als het aan de Nationale Politie ligt, vertrekken de Haagse politiepaarden vijf jaar eerder dan gepland naar Rotterdam. Een groot gemis, vindt Daniëlle Koster van het CDA Den Haag. Daarom roept zij de burgemeester op om in overleg te gaan met de Nationale Politie om dit besluit terug te draaien. Dat de paarden zouden vertrekken uit Den Haag, was bekend; alleen was het plan om een gezamenlijke manege in te richten tussen Den Haag en Rotterdam voor de bereden politie van beide steden. Het lijkt erop dat deze plannen nu van de baan zijn, gezien het feit dat de Haagse paarden intrekken bij de Rotterdamse bereden politie.

“De Haagse politie kampt op het moment met tekorten, een hoog ziekteverzuim en de Haagse agenten moeten vaak helpen bij het beveiligen van diplomaten of bij andere politieke aangelegenheden. De bereden politie hielp de Haagse agenten met surveilleren, waardoor de druk op de Haagse korps wat werd verlicht. Nu de paarden vertrekken naar Rotterdam en zij minder snel inzetbaar zijn in Den Haag, zal de druk nog meer toenemen op het Haagse agentenkorps en dat kan echt niet,” aldus de fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Den Haag.

Zij heeft burgemeester Krikke gevraagd in een gesprek met de Nationale Politie aan te dringen op de garantie dat het vertrek van de paarden niet leidt tot minder politiecapaciteit voor Den Haag. “Zeker bij grote demonstraties zijn de politiepaarden broodnodig om de menigte in bedwang te houden. Alleen daarom is het al vreemd dat dit besluit is genomen, Den Haag is tenslotte de stad waar de meeste demonstraties plaatsvinden. Ik heb de burgemeester dan ook gevraagd erop aan te dringen bij de Nationale Politie dat de gezamenlijke locatie tussen beide steden wel doorgaat, zodat de paarden niet definitief in Rotterdam blijven.”


Foto: Digitaal Dagblad