D66 wil eind aan weesauto's op bedrijventerreinen

mainImage
D66 wil eind aan weesauto's op bedrijventerreinen

D66 wil dat er een einde komt aan de grote hoeveelheid weesauto’s op bedrijventerreinen in Den Haag en eist een aanpak van de langparkeerders. In extreme gevallen staan voertuigen langer dan een jaar ongebruikt op dezelfde plek geparkeerd. “De situatie zorgt voor verloedering van bedrijventerreinen en geeft een gevoel van onveiligheid,” zegt raadslid Daniël Scheper.

Onder meer de bedrijventerreinen ZKD, Trekvliet en de Uitenhagestraat hebben veel overlast van langparkeerders. De verweesde auto’s schaden de uitstraling van de terreinen en dat is slecht voor het ondernemersklimaat. “Bedrijventerreinen zijn van groot belang voor de Haagse economie. We moeten voorkomen dat deze gebieden verloederen. Daarom wil ik dat het college de problematiek weesauto’s daadkrachtig aanpakt,” aldus Scheper.

Het stadsbestuur ontwikkelt op dit moment een nieuwe visie voor bedrijventerreinen. Als het aan D66 ligt wordt de aanpak van langparkeerders onderdeel van die plannen en komt er een structurele oplossing.

(het terrein aan de Uitenhagestraat; foto: Google)


Foto: Digitaal Dagblad