'Groen Hobbemaplein verdwijnt voor extra beton'

mainImage
'Groen Hobbemaplein verdwijnt voor extra beton'

Raadslid Kavish Partiman van CDA Den Haag neemt het op voor de bewoners in de omgeving van het Hobbemaplein. Zij voelen zich overvallen door de plannen van de gemeente, die een groot stenen kunstwerk wil plaatsen op het Hobbemaplein. Bewoners vrezen dat dit betonnen bouwwerk als een magneet gaat werken op grote groepen hangjongeren en dus veel overlast gaat veroorzaken, zoals afvalvervuiling en geluidsoverlast. Ook is er veel op het proces aan te merken, vindt het CDA.

"De gemeente zegt dat het proces juist heel erg open is geweest voor de input van bewoners en dat iedereen erbij betrokken is. Daar klopt helemaal niets van als ik de klachten van de bewoners hoor. De drie grootste appartementen-complexen rondom het Hobbemaplein geven elk aan hiertegen te zijn en niet te zijn gekend in de besluitvorming.” Partiman voegt toe: "In het kader van vergroening verbaast het mij ook dat er voor dit ontwerp is gekozen, terwijl er nu een prachtig groen parkje met bomen staat, dan is het niet logisch om in een al versteende wijk een mooi stukje groen weg te halen in ruil voor nog meer beton. Waar zijn de voorvechters van duurzaamheid als het Transvaal betreft?”

Overigens begon de gemeente Den Haag al in oktober vorig jaar met de campagne voor het nieuwe kunstwerk. In de aankondiging van destijds stelde de gemeente de ontwerpwedstrijd te organiseren met bewoners, ondernemers en 250 schoolkinderen uit de Schilderswijk en Transvaal.


Foto: Digitaal Dagblad