Groep de Mos boos over Hezbollah-vlag Voorhout

mainImage
Groep de Mos boos over Hezbollah-vlag Voorhout

Groep de Mos maakt zich boos over het vlagvertoon door wat de partij noemt “terreur-aanhangers cq. sympathisanten”, die afgelopen weekeinde op het Lange Voorhout met vlaggen van de politieke beweging Hezbollah hebben lopen zwaaien. Actievoerders demonstreerden tegen Israël en zouden daarbij antisemitische leuzen hebben verspreid.

Het CIDI (Centrum voor Informatie en Documentatie Israël) riep de gemeenteraad van Den Haag op Twitter op hiertegen in het geweer te komen en bij monde van raadslid Nino Davituliani heeft Groep de Mos die handschoen nu opgepakt. Zij vraagt zich af of er onmiddellijke aanhoudingen hebben plaatsgevonden en roept het college van burgemeester en wethouders op de actievoerders een “stadsbreed gebiedsverbod” op te leggen. “Terreur-aanhangers en sympathisanten hebben niets te zoeken in de stad van Vrede & Recht. Er moet worden opgetreden. We moeten blijven toezien dat ze geen podium krijgen.”

Davituliani zegt het recht om te demonstreren een groot goed te vinden in ons land, maar dat heeft wel z’n grenzen, zegt zij. “Dit geldt natuurlijk niet voor demonstraties die onze vrijheid van meningsuiting en onze democratische waarden aantasten. Het wordt tijd dat het belang van onze maatschappelijke rust en de openbare orde zwaarder gaan wegen dan het demonstratierecht van welke terreur-sympathisant dan ook.”

Het raadslid van Groep de Mos heeft het stadsbestuur om opheldering gevraagd en wil onder meer weten of het tonen van de vlag van Hezbollah - een beweging die als omstreden geldt - verboden is of niet.

(foto afkomstig van Twitter-account Gideon Lustig; zie tweet hieronder)| Foto: Digitaal Dagblad