Groep de Mos in verlegenheid door verwarring op stadhuis

mainImage
Groep de Mos in verlegenheid door verwarring op stadhuis

Het verwijt van “gemakzucht” door raadslid René Oudshoorn (Groep de Mos) was niet aan het adres van wethouder Richard de Mos, maar aan dat van collega-wethouder Boudewijn Revis (VVD). Door verwarring op het stadhuis was de kwestie van de “slecht-weerregeling voor honden en paarden op de stranden van Den Haag” aan de portefeuille van Richard de Mos toegeschreven. Hij is weliswaar verantwoordelijk voor “buitenruimte”, maar Boudewijn Revis is dat voor “strandbeleid”; en de reep grond langs de kust valt dus onder “strandbeleid” en niet onder “buitenruimte”.

Met acht in plaats van zes wethouders in het nieuwe stadsbestuur van Groep de Mos, VVD, D66 en GroenLinks - en op het oog dicht bij elkaar liggende portefeuilles toch verdeeld over verschillende wethouders - is zo’n fout uiteraard snel gemaakt, zeker nu iedereen nog aan de verschillende verantwoordelijkheden moet wennen. Niettemin voelde raadslid René Oudshoorn zich eerder vandaag erg ongemakkelijk, omdat het nu leek alsof hij zijn eigen wethouder Richard de Mos kapittelde. Maar de dierenexpert van Groep de Mos had zijn pijlen dus gericht op Boudewijn Revis.

Groep de Mos wil dat het Haagse strand bij slecht weer in de zomer wordt opengesteld voor paarden en honden. Momenteel is het strand van 15 mei tot 1 oktober reeds beperkt toegankelijk als losloopgebied. Aan de uiteinden van zowel Zuiderstrand als Noorderstrand, en tussen 21 uur ‘s avonds en 7 uur ‘s ochtends in een iets ruimer gebied, mogen honden en paarden ook in de zomermaanden komen. Wat Oudshoorn betreft wordt dat gebied verruimd op dagen met slecht weer. “Vaak is het in ons Hollandse klimaat te slecht weer voor de badgasten, het strand is dan nagenoeg leeg. De Haagse buurgemeenten Wassenaar en het Westland hebben daarom een slecht-weerregeling voor honden en paarden,” aldus Oudshoorn, die er vragen over stelde aan het stadsbestuur.

In zijn beantwoording van de vragen van Oudshoorn houdt wethouder Boudewijn Revis echter voet bij stuk. De huidige regelingen functioneren prima en zijn in zijn optiek “helder, goed uitvoerbaar en handhaafbaar.” Groep de Mos wil Revis alsnog in een debat verzoeken de slecht-weerregeling  in te voeren.

(foto: René Oudshoorn)


| Foto: Digitaal Dagblad