Groep de Mos opnieuw in geweer om eetcafé Reinkenstraat

mainImage
Groep de Mos opnieuw in geweer om eetcafé Reinkenstraat

De strijd tussen eigenaar Soesila Sewratan van Foots Eetcafé in de Reinkenstraat in Den Haag en haar nieuwe bovenburen is zich aan het verharden. Groep de Mos in de persoon van horeca-specialist Ralf Sluijs probeert als scheidsrechter op te treden en heeft intussen raadsvragen gesteld, in de hoop dat die zijn beantwoord voordat de burenruzie in de bekende winkelstraat van Duinoord compleet uit de hand gaat lopen.

Nieuw dieptepunt in de ongemeen felle strijd: de bovenburen hebben camera’s laten plaatsen die volgens Soesila Sewratan zijn gericht op haar terras en haar tuin. "Elke keer als je denkt dat het niet gekker kan, gebeurt er wel weer wat," zegt de horeca-ondernemer. “Mijn kind, dat in bikini in de tuin loopt, wordt gefilmd, gasten blijven weg, omdat ze niet gefilmd willen worden. Ik loop gewoon omzet mis hierdoor.”

Eerder ontving Foots Eetcafé een boete van 6000 euro nadat de buren hadden geklaagd over geluidsoverlast. De zaak organiseerde gedurende de afgelopen zes jaar wekelijks een paar uur live-muziek en volgens Soesila Sewratan leverde dat nooit problemen op, "tot er boven de zaak nieuwe mensen kwamen wonen." Foots heeft de live-optredens inmiddels van het menu verwijderd. Sewratan maakte bezwaar tegen de boete, maar dat werd ongegrond verklaard. Zij is inmiddels in hoger beroep gegaan.

Heksenjacht

Volgens raadslid Ralf Sluijs van Groep de Mos begint een en ander inmiddels het karakter van een heksenjacht te krijgen. “Deze strijd tegen het ondernemerschap van mevrouw Sewratan moet direct stoppen. Het kan toch niet zo zijn, dat er ongevraagd camera’s op het bezit en de gasten van mevrouw Sewratan kunnen worden gericht, omdat de buren last zeggen te hebben van wat muziek. Het is te gek voor woorden. Ik wil hier snel antwoorden op hebben van de wethouder.”

Sluijs wil van het stadsbestuur weten of de boete van 6000 euro alsnog kan worden kwijtgescholden en of het bij de camera’s om inbreuk op de privacy gaat. Eerder al zei Groep de Mos zich ernstig zorgen te maken over de volgens de partij ongebreidelde regelzucht van de gemeente, die het leven van met name horeca-ondernemers zuur maakt.


Foto: Digitaal Dagblad