Groep de Mos verwijt wethouder De Mos gemakzucht

mainImage
Groep de Mos verwijt wethouder De Mos gemakzucht

[zie link naar update onderaan]

Eerste teken van erosie, een mooi staaltje dualisme, of gewoon een kwestie van elkaar een beetje lekker sarren op z’n Haags? Wat het ook is, curieus is het zeker: Groep de Mos, de grootste politieke partij van Den Haag mede dankzij de tomeloze campagne-inzet van zijn roverhoofdman Richard de Mos, verwijt diezelfde Richard de Mos nu "gemakzucht", in zijn functie van wethouder voor buitenruimte.

De kwestie is deze. Groep de Mos wil dat het Haagse strand bij slecht weer in de zomer wordt opengesteld voor paarden en honden. Momenteel is het strand van 15 mei tot 1 oktober reeds beperkt toegankelijk als losloopgebied. Aan de uiteinden van zowel Zuiderstrand als Noorderstrand, en tussen 21 uur ‘s avonds en 7 uur ‘s ochtends in een iets ruimer gebied, mogen honden en paarden ook in de zomermaanden komen. Wat raadslid René Oudshoorn van Groep de Mos betreft wordt dat gebied verruimd op dagen met slecht weer. “Vaak is het in ons Hollandse klimaat te slecht weer voor de badgasten, het strand is dan nagenoeg leeg. De Haagse buurgemeenten Wassenaar en het Westland hebben daarom een slecht-weerregeling voor honden en paarden,” aldus Oudshoorn, die er vragen over stelde aan het stadsbestuur.

In zijn beantwoording houdt verantwoordelijk wethouder Richard de Mos echter voet bij stuk. De huidige regelingen functioneren in zijn optiek prima en zijn “helder, goed uitvoerbaar en handhaafbaar.”

Groep de Mos is niet blij met dat antwoord. Oudshoorn: "In zijn antwoord geeft de wethouder alleen een opsomming van de huidige regels en gaat volkomen voorbij aan mijn argumenten. Waarom is dit wel mogelijk in onze buurgemeenten, maar niet in Den Haag? Het hondenbeleid is altijd al een ondergeschoven kindje geweest in het vorige college en ik had zo gehoopt dat dit nieuwe stadsbestuur met de dierenparagraaf in het coalitieakkoord eindelijk iets wil doen voor de duizenden hondenbezitters en paardenliefhebbers, een groot deel van de zomer loopt er toch letterlijk geen hond op het strand!” En: “Dit is pure gemakzucht van deze wethouder die geen stap harder wil zetten om, zoals in onze buurgemeenten, iets voor de trouwe viervoeter te doen. Maar ik zal er voor blijven knokken!" Groep de Mos wil wethouder Richard de Mos alsnog in een debat verzoeken de slecht-weerregeling  in te voeren.

Dit bericht heeft inmiddels een update gekregen; door een geconstateerde fout bij de gemeente Den Haag is verwarring ontstaan over de portefeuillehouder. De gecorrigeerde update-versie vindt u hier.

(foto: René Oudshoorn)


| Foto: Digitaal Dagblad