Groep de Mos wil behoud van 40 parkeerplekken

mainImage
Groep de Mos wil behoud van 40 parkeerplekken

Groep de Mos wil opheldering van het stadsbestuur van Den Haag over het voornemen om 40 parkeerplaatsen op te heffen aan de Gevers Deynootweg op Scheveningen. Het gaat om de plekken tussen het Seinpostduin en de Scheveningseslag. Het college van B & W wil het tracé van tramlijn 1 klaarmaken voor het toekomstige gebruik van de nieuwe rood-zwarte Avenio-trams vanaf 2024 en heeft daartoe een voorontwerp gemaakt in samenwerking met het projectteam van De Kust Gezond.

Raadslid Jelle Meinesz van Groep de Mos: “Op Scheveningen is er al te weinig ruimte om de auto te parkeren. Nu dreigt er een parkeerstrook te verdwijnen door de komst van de nieuwe Avenio-trams in 2024. En het lijkt erop dat het stadsbestuur dit verlies niet wil compenseren. Daarom heb ik gevraagd welke alternatieven er zijn en of het college desnoods, en op zijn minst, dit verlies van parkeerplaatsen wil compenseren.”

Bij de plannen van de gemeente gaat het om het verbreden van de tram- en busbaan en de rijbanen tussen Scheveningseslag en Badhuiskade. In de nieuwe situatie is er volgens de gemeente meer ruimte voor fietsers, voetgangers en openbaar vervoer. “Op de Gevers Deynootweg wordt één parkeerstrook opgeheven, maar dat verlies aan parkeerplaatsen kan voor een deel worden opgelost in de straten tussen de Gevers Deynootweg en de boulevard,” aldus de gemeente in onze eerdere publicatie hierover.

(het bewuste deel van de Gevers Deynootweg; foto: gemeente Den Haag)


| Foto: Digitaal Dagblad