'Haagse wethouders spreken elkaar nu al tegen'

mainImage
'Haagse wethouders spreken elkaar nu al tegen'

De nieuwe wethouders van Den Haag zijn nauwelijks begonnen, of ze spreken elkaar nu al tegen. Dat concludeert Willie Dille van de Haagse PVV naar aanleiding van een opmerking van Bert van Alphen (GroenLinks; Sociale Zaken) in het radioprogramma Studio Haagsche Bluf van Omroep West. De wethouder zei dat hij niet verwacht dat Den Haag de zogeheten Rotterdamwet zal gaan invoeren, terwijl collega-wethouder Richard de Mos (Groep de Mos) als onderhandelaar over het nieuwe bestuursakkoord juist afspraken heeft gemaakt met de nieuwe coalitie om de wet ook in Den Haag te gaan toepassen.

“De Rotterdamwet en een groengeel wandelpad bij ADO zijn de enige twee noemenswaardige punten die Groep De Mos heeft binnengehaald als grootste partij bij de coalitieonderhandelingen. Maar de GroenLinks-wethouder zegt glashard dat hij de toepassing van de Rotterdamwet niet ziet gebeuren. Ik hoop dat dit gewoon klunzige communicatie is in plaats van keihard kiezersbedrog,” aldus raadslid Willie Dille, die het stadsbestuur inmiddels om opheldering heeft gevraagd.

In de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek - beter bekend als de Rotterdamwet, omdat Rotterdam de eerste gemeente was die de wet heeft toegepast - kunnen criminelen, overlastgevers, geradicaliseerden en mensen met een laag inkomen worden geweerd uit bepaalde achterstandswijken of kansarme gebieden in een gemeente. Over het effect van de Rotterdamwet bestaan grote twijfels.

(de nieuwe wethouders van Den Haag; van links naar rechts: Richard de Mos, Rachid Guernaoui, Boudewijn Revis, Kavita Parbhudayal, Robert van Asten, Saskia Bruines, Liesbeth van Tongeren en Bert van Alphen; foto: Arnaud Roelofsz)


Foto: Digitaal Dagblad