‘Hillie Billie & Willie Dillie’ nieuw politiek cabaret

mainImage
‘Hillie Billie & Willie Dillie’ nieuw politiek cabaret

Inhoudelijk is het vaak flinterdun en bovendien heeft de Haagse PVV bitter weinig voor elkaar gebokst in de afgelopen acht raadsjaren. Maar je lijkt plotseling wel met de gedecimeerde partij te kunnen lachen: Willie Dille transformeerde vanavond in haar beschouwing van het nieuwe coalitieakkoord ‘Den Haag, stad van kansen en ambities’ van doodgewoon raadslid tot een ontluikend talent op het gebied van politiek cabaret. Luidruchtig stond ze op de bres voor de hillbillies van de stad met een variëteit aan oneliners, woordspelingen en dijenkletsers. Een kleine greep uit het nieuwe Haagse cabaret van ‘Hillie Billie & Willie Dillie’:

“Kansen en ambities? Kansloos en ambitieloos. Een hippie-handboek, waarin met warrige en wollige taal kiezersbedrog wordt verhuld.”

“De groen-gele stropdassen zijn ingeruild voor geitenwollen sokken.”

“Stadsmariniers? Gesubsidieerde geveltuintjes met viooltjes, dat is het nieuwe blauw op straat.”

“Den Haag krijgt geen zero tolerance, maar zero lastenverlichting.”

“Dit akkoord is je reinste duurzaamheidswaanzin vol elitaire idioterie."

“Liefst 4,50 euro voor een uurtje parkeren in de stad. Het schijnt dat je bij John van Zweden al behangrollen kunt kopen met daarop alle gebroken verkiezingsbeloften.”

“We moeten allemaal in deelauto’s gaan rijden; vier huizenblokken lopen om vervolgens een plakkend stuur in je handen te hebben.”

“Je kunt in Den Haag beter een boom, struik of uitgeprocedeerde asielzoeker zijn dan een gewone Hagenees. Nu snap ik ook waarom het nieuwe college het Migratiemuseum heeft geschrapt. Den Haag wordt namelijk één groot migratiemuseum.”

“Amsterdamse toestanden krijgen we hier. Nog even, en de eerste Haagse wethouders zitten met een bakkie slappe thee op de tribune bij Ajax.”

(de wat serieuze commentaren van de andere partijen op het nieuwe coalitieakkoord volgen in latere berichten)


Foto: Digitaal Dagblad