mainImage

HSP: camping op Zuiderstrand is een onzalig idee!

Afbeelding is niet meer beschikbaar
29 mei 2018, 12:52 uur
Politiek

De Haagse Stadspartij vindt het een onzalig idee dat de komende zeven weken een strandcamping wordt ingericht op het Zuiderstrand van Scheveningen. Dit gebeurt zogenaamd in het kader van Feest aan Zee; 200 jaar badplaats. Het gaat om 100 kant-en-klare tweepersoonstenten. “Kamperen op het strand is geweldig en dat wil iedereen, maar in dit geval moet je er wel fors voor betalen, maar liefst € 110,- voor 2 nachten,” zegt Peter Bos, raadslid van de Haagse Stadspartij (HSP).

“Het strand is van iedereen. Het is niet de bedoeling dat één ondernemer veel geld kan verdienen aan het verhuren van tenten op het strand. Daarnaast is het op z’n zachtst gezegd opmerkelijk dat er ook gekampeerd kan worden op het Stille Strand, terwijl de raad heeft bepaald dat er tot 2022 op het Stille Strand geen strandhuisjes zijn toegestaan. Waarom dan wel kamperen in het Natura 2000 gebied?”

Volgens Bos is het nergens in Europa toegestaan om een camping op het strand te beginnen. “Maar uitgerekend op het zwaar beschermde Stille Strand is zonder dat iemand het wist een camping verrezen met maar liefst honderd tentjes,” aldus het HSP-raadslid, dat het stadsbestuur inmiddels in 23 vragen om opheldering heeft gevraagd.

Volgens Den Haag Marketing gaat het om een reizende strandcamping die steeds op een andere plek op het Zuiderstrand wordt ingericht, waarbij de kampeerders gebruik maken van de faciliteiten bij de deelnemende strandpaviljoens. Dat zijn Blow Beach House (Strandslag 1), Beachclub People (Strandslag 2), Beachclub Titus (Strandslag 5), Beachclub Leef (Strandslag 6), Strandpaviljoen De Staat (Strandslag 10), Strandpaviljoen Zuid (Strandslag 11), Strandpaviljoen La Cantina (Strandslag 12).

(stockfoto; niet van actuele situatie op Zuiderstrand)


Foto: Digitaal Dagblad