Nog meer beletsels voor Steve Jobsschool in Laak

mainImage
Nog meer beletsels voor Steve Jobsschool in Laak

Onderwijs-wethouder Saskia Bruines gaat Arie Slob, minister van onderwijs, een brief sturen om te waarschuwen voor de komst van een Steve Jobsschool naar het Haagse stadsdeel Laak. Bruines is niet bevoegd de komst van de school te blokkeren, de minister is dat wel. De wethouder deed haar toezegging vandaag tijdens de vergadering van de raadscommissie. Vraag is of de brief echter nog wel relevant zal zijn.

Twee weken geleden immers werd al bekend dat de stichting Seva World geen toestemming krijgt de Steve Jobsschool in Laakkwartier te beginnen. Dat bepaalde de Raad van State. Onderwijsminister Slob had de plannen in december vorig jaar al afgekeurd. Volgens hem was niet duidelijk welke richting het onderwijs uitgaat. De statuten gaven daar onvoldoende opheldering over. De stichting was het daar niet mee eens en ging in hoger beroep bij de Raad van State. Dit beroep is nu ongegrond verklaard. Kinderen zouden op de nieuwe school les krijgen volgens een onderwijsconcept op basis van Apple-oprichter Steve Jobs. Daarbij plannen kinderen hun dag zelf en werken ze met een iPad.

Fractievertegenwoordiger Ismet Bingöl (CDA) is hoe dan ook blij met de toezegging van Bruines toch nog een brief te sturen. Bingöl: “In Rotterdam en Amsterdam is het concept al mislukt. Kinderen maakten niet de gewenste ontwikkelingen door en de software voldeed niet aan de verwachtingen. In Amsterdam is de stichtingsnorm zelfs nooit gehaald, de groei bleef dus uit. Er is al meerdere keren gebleken dat kinderen hier niet het onderwijs aangeboden krijgen dat we zouden willen, het Steve Jobsconcept werkt dus niet. Een ander bezwaar is dat deze school eigenlijk een verkapte hindoeschool is, waar er in Den Haag al voldoende van zijn, dus hebben de initiatiefnemers maar het idee van een Steve Jobsschool bedacht. Waarom zouden we kinderen daar bloot aan stellen?”

(Ismet Bingöl; foto: gemeente Den Haag)


Foto: Digitaal Dagblad