Dagblad070 | ‘Noordeinde pas klaar als Nederland republiek is’

‘Noordeinde pas klaar als Nederland republiek is’

mainImage
‘Noordeinde pas klaar als Nederland republiek is’

Ondernemers aan het Noordeinde in Den Haag zitten met de handen in het zand… Er komt maar geen eind aan de renovatie van de straat. De zogeheten ‘Royal Make Over’ van dit koninklijke gebied met zijn paleizen, standbeelden en voorname panden gaat veel langer duren dan verwacht. Sommige bewoners van de sjieke straat zijn bang dat de werkzaamheden pas zullen zijn voltooid wanneer Nederland een republiek is...

Raadslid Ralf Sluijs van Groep de Mos was in de straat en schrok van de verhalen. “Arthur Wieffering van de Bookstore vertelde mij dat hij op sommige dagen enkele tientjes omzet, daar kan natuurlijk niemand van leven. Op deze manier gaan ondernemers naar de knoppen,” aldus Sluijs. In een brief die Wieffering kreeg van de gemeente stond ook een telefoonnummer dat hij kan bellen als hij het niet meer redt. “Dat nummer bleek van de Sociale Dienst te zijn,” aldus de ondernemer.

Ralf Sluijs gaat de wethouder vragen stellen. “De ondernemers moeten gecompenseerd worden voor de geleden omzetderving en ik wil dat de renovatie zo snel mogelijk wordt afgerond,” aldus Sluijs.


Foto: Digitaal Dagblad