NOS bij Correspondent’s Dinner Schilderswijk

mainImage
NOS bij Correspondent’s Dinner Schilderswijk

De NOS heeft laten weten filmopnamen te komen maken van het allereerste Correspondent’s Dinner in de Schilderswijk, waarschijnlijk voor een van zijn journaals. De eerste Haagse editie van dit uit Amerika overgewaaide evenement vol politieke kwinkslagen is op vrijdag 9 maart in de theaterzaal van jeugdcentrum Samson aan de Van Ostadestraat.

Uiteraard maakt de NOS het voorbehoud van ‘mogelijk andere urgenties’; op 9 maart kunnen alsnog andere nieuwsonderwerpen voorrang krijgen. “Het enthousiasme is in elk geval groot,” zegt Itai Cohn, die betrokken is bij de organisatie van het evenement door Stichting Jeugdwerk en SBBIS. “De vibe van dit eerste lokale Correspondent’s Dinner is ook ver buiten de wijk voelbaar. Het belooft een memorabel evenement te worden.”

Van de lokale politiek heeft inmiddels ook Peter Bos, de huidige fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij in de gemeenteraad, toegezegd op 9 maart te zullen komen. Eerder al maakten lijsttrekkers Robert van Asten (D66), Martijn Balster (PvdA) en Cemil Yilmaz (Nida) bekend het eerste Correspondent’s Dinner te zullen bijwonen.


| Foto: Digitaal Dagblad