Ook CDA bezorgd om misstanden met ouderen

mainImage
Ook CDA bezorgd om misstanden met ouderen

Evenals Groep de Mos is ook het CDA Den Haag geschrokken van het nieuwe onderzoek waarin naar voren komt dat er 170.000 ouderen in Nederland mishandeld of uitgebuit worden. In vragen aan het nieuwe stadsbestuur verzoekt het CDA om de cijfers in Den Haag en doet de partij een oproep om met een plan te komen om deze tragiek tegen te gaan. Fractievoorzitter Daniëlle Koster vraagt in het bijzonder aandacht voor mantelzorgers. “Veel van deze problemen ontstaan door de overbelasting van mantelzorgers, we moeten dus gaan kijken hoe we mantelzorgers nog beter kunnen ondersteunen,” aldus Koster.

“Den Haag is een stad waar je waardig oud moet kunnen worden, daar is geen plaats voor mishandeling of uitbuiting, dus roep ik het stadsbestuur op om alles op alles te zetten om deze tragische omstandigheden tegen te gaan,” zo voegt ouderen-woordvoerder Ismet Bingöl toe.

Ook vraagt het CDA aandacht voor het landelijk waarschuwingsregister, een systeem waarin werkgevers onderling informatie delen over medewerkers die ontslagen zijn wegens grensoverschrijdend gedrag. En roept het stadsbestuur op in gesprek te gaan met zorginstellingen in Den Haag en te zorgen dat zij actief melding maken van werknemers die zijn ontslagen door grensoverschrijdend gedrag. Koster: “Het is belangrijk dat zorginstellingen actief melding maken van medewerkers die ontslagen zijn om hun slechte gedrag, zodat zij niet bij een nieuwe werkgever aan de bak kunnen gaan. Daar is deze doelgroep te kwetsbaar voor.”

(Daniëlle Koster; foto: gemeente Den Haag)


| Foto: Digitaal Dagblad