Ook Henk Bres walgt van gruwelijke zwanenmoorden

mainImage
Ook Henk Bres walgt van gruwelijke zwanenmoorden

Ook Henk Bres walgt van de gruwelijke zwanenmoorden in het Zuiderpark. De fractievertegenwoordiger van de Haagse PVV heeft zijn raadsleden Karen Gerbrands en Willie Dille gevraagd om het stadsbestuur op te roepen onmiddellijk een speciaal team van BOA’s voor dieren op te richten. Dat hebben zij vandaag gedaan. BOA’s (bijzondere opsporingsambtenaren) zijn al in Den Haag actief, maar zetten zich voor zover bekend nog niet in voor dieren, of tegen dierenbeulerij.

Henk Bres: “Wat een schoften zijn het. Mijn bloed gaat hiervan koken, dus we hebben meteen raadsvragen gesteld. De gemeente moet veel meer doen tegen dierenmishandeling in Den Haag. Het is tijd dat er een speciaal dieren BOA-team komt tegen dit soort mafkezen.”

De politie maakte via Facebook bekend dat in het Zuiderpark van vier zwanen de nek is omgedraaid; ook werden de eieren in zwanennesten vertrapt. Vandalen sloegen al eerder toe in het Zuiderpark. In februari werden bijenkorven vernield waardoor de bijenkolonie het loodje legde. Ook werden planten en bloemen in brand gestoken en gingen hertenverblijven eraan.


Foto: Digitaal Dagblad