Op het Zuiderstrand mogen strandhuisjes komen

mainImage
Op het Zuiderstrand mogen strandhuisjes komen

Den Haag moet in gebouwen van de gemeente (islamitische) gebedsruimtes blijven toestaan. De groengebieden Het Haagse Bos en De Koekamp moeten met elkaar worden verbonden tot een groot stadspark. En op het Zuiderstrand van Den Haag mogen net als in Kijkduin strandhuisjes komen. Eens? Oneens? Of geen van beide?

Niet meteen in de stress schieten: het zijn voorlopig nog slechts drie van de in totaal dertig stellingen die onderdeel zijn gemaakt van de StemWijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart in Den Haag. Gisteren ging de StemWijzer online; het is een handige hulp voor wie nog niet precies weet welke onderwerpen er spelen in de gemeente en wat de standpunten van de politieke partijen hierover zijn.

Hier vindt u de StemWijzer. Deze is door ProDemos ontwikkeld. De StemWijzer berekent aan de hand van uw antwoorden op de dertig stellingen (eens, oneens of geen van beide) met welke partijen u de meeste overeenkomsten heeft. De Haagse politieke partijen geven toelichting op hun mening, daardoor kunt u in de StemWijzer gemakkelijk bekijken wat zij van een bepaald onderwerp vinden. Ook kunt u de partijen eenvoudig met elkaar vergelijken.

De StickerStemWijzer is een offline versie van de StemWijzer en reist de komende tijd rond door Den Haag. Deze bestaat uit drie grote zeildoeken waarop de dertig stellingen staan. Na het plakken van de rode (oneens) en groene (eens) stickers bij de stellingen krijgt de deelnemer een overzicht van partijen die het meest overeenkomen met zijn of haar mening. Kijk in de activiteitenkalender gemeenteraadsverkiezingen wanneer de StickerStemWijzer bij u in de buurt komt.

(de StickerStemWijzer in het atrium van het stadhuis; foto: gemeente Den Haag)


| Foto: Digitaal Dagblad