Dagblad070 | Parkeren in wijk Transvaal weer deels gratis

Parkeren in wijk Transvaal weer deels gratis

mainImage
Parkeren in wijk Transvaal weer deels gratis

De gemeente Den Haag draait de uitbreiding van het vergunningparkeren op niet-marktdagen in delen van Transvaal en het westelijk deel van de Schilderswijk terug. Dit betekent concreet dat op dinsdag en donderdag het betaald parkeren overdag (tussen 9 en 18 uur) vervalt.

Jelle Meinesz, raadslid en woordvoerder verkeer van Hart voor Den Haag/Groep de Mos: “Dit is geweldig nieuws, voor zowel ondernemers als bewoners rondom de Haagse Markt. We hebben hiervoor hard geknokt en dit uitonderhandeld in het coalitieakkoord met VVD, D66 en Groenlinks. De komende weken zullen we als partij in Transvaal en de Schilderswijk de straat opgaan, om dit feestje te vieren met de bewoners en ondernemers! Betaald parkeren wordt teruggedraaid, dan mag je spreken van een historisch moment!”

Jelle Meinesz besluit: “Nadat gisteren al de Hart voor Den Haag-motie voor een onderzoek naar het samenvoegen van de meerdere parkeervergunningsgebieden op Scheveningen - waaronder Duindorp - is aangenomen in de raad, is dit opnieuw goed nieuws! Vanaf 1 januari zullen de bewoners en ondernemers rondom de Haagse markt het verschil zeker gaan merken. Dan gaat er een andere wind waaien!”


Foto: Digitaal Dagblad