De politie van Den Haag heeft PVV-raadslid Willie Dille eind vorig jaar benaderd om aangifte te doen of haar verhaal te vertellen. Aangifte heeft ze uiteindelijk niet gedaan en daarom was er volgens het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag geen basis voor een onderzoek. Dille (53) kwam woensdag in het nieuws nadat ze een filmpje op Facebook had gezet waarin zij beweerde te zijn ontvoerd, verkracht en mishandeld door een groep moslims. Vanmorgen werd bekend dat Willie Dille zich gisteren, kort na de Facebook-publicatie, van het leven heeft beroofd.

"In de gesprekken die met haar zijn gevoerd, heeft ze niet meer informatie willen verstrekken. Derhalve waren en zijn er ook onvoldoende aanknopingspunten om ambtshalve een onderzoek op te starten'', aldus het OM vandaag in een verklaring.

Willie Dille maakte in het filmpje van gisteren een totaal ontredderde indruk en vertelde dat de verkrachting door een groep moslims op 15 maart 2017 heeft plaatsgevonden. Die dag waren de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Twee dagen later, op 17 maart 2017, werd Pauline Krikke beëdigd als burgemeester van Den Haag in een buitengewone vergadering van de gemeenteraad. Ook Willie Dille was bij die vergadering aanwezig, zo blijkt uit filmopnamen van die dag van de gemeente Den Haag.