Van Doorn: trieste zaak; politie had contact met Dille

mainImage
Van Doorn: trieste zaak; politie had contact met Dille

Arnoud van Doorn zegt geschokt kennis te hebben genomen van het overlijden van PVV-raadslid Willie Dille. Het raadslid van de Partij van de Eenheid - de door de islam geïnspireerde eenmansfractie in de gemeenteraad van Den Haag - wenst de nabestaanden van Willie Dille sterkte met het verlies. "Een trieste zaak," aldus Van Doorn in een tweet vanaf zijn vakantieadres in Marokko.

Gisteren ontstond grote commotie over een filmpje op Facebook, waarin Willie Dille beweerde op 15 maart 2017 te zijn ontvoerd, mishandeld en verkracht door een groep moslims, die daartoe zou zijn aangezet door Arnoud van Doorn (foto), zelf in het verleden raadslid voor de PVV tot hij zich tot de islam bekeerde. Hij twitterde gisteren vanuit Marokko dat hij “zich niet wil verlagen tot een inhoudelijke reactie op de aantijgingen” en stelde “aangifte wegens smaad/laster te overwegen”.

Inmiddels heeft de politie tegenover het ANP laten weten de afgelopen tijd en ook recent nog "meerdere keren" contact te hebben gehad met Willie Dille. De politie sprak met het overleden raadslid over haar aantijgingen dat ze verkracht en bedreigd zou zijn. "We hebben haar hulp geboden en gevraagd of ze aangifte wilde doen. Dat deed ze niet." De politie doet geen uitspraken of er ook zaken tegen Dille lopen (in verband met de aankondiging van Van Doorn van gisteren mogelijk aangifte te gaan doen van smaad of laster).

Willie Dille beroofde zich gisteren van het leven. Zij is 53 jaar geworden.Foto: Digitaal Dagblad