VVD zet lobby kracht bij voor Zuiderstrandtheater

mainImage
VVD zet lobby kracht bij voor Zuiderstrandtheater

De Haagse VVD zet zijn lobby voor behoud van het Zuiderstrandtheater in Scheveningen kracht bij. In hun paar weken geleden gelanceerde plan ‘Haven gezond: Scheveningen uit de verdrukking’ braken de liberalen al een lans voor dit tijdelijke theater. En in het gisteren gepresenteerde kunst- en cultuurplan voor Den Haag doen ze dat opnieuw.

“Het Zuiderstrandtheater is een geweldig succes gebleken,” aldus de Haagse VVD. “De unieke locatie met fantastisch zicht op zee en haven is bij uitstek geschikt voor een publieksfunctie voor uitgaan, evenementen, congressen, horeca en een cultureel aanbod dat past bij de locatie. Als er voorstellingen zijn, leeft de Haven op en het zorgt ervoor dat een heel nieuw publiek kennismaakt met de Haven. Helaas is het huidige gebouw gemaakt voor kort gebruik. De VVD is tegen sloop van het Zuiderstrandtheater voor een bedrijvenloods met woningen erop.”

De VVD wil dat de gemeente onderzoekt op welke manier op deze plek het beste een publieksfunctie kan blijven bestaan. In het betreffende gebied in Scheveningen, het voormalige Norfolk-terrein, is woningbouw gepland. Een deel van dat plan (250 woningen) zien de liberalen echter niet meer zitten; ze willen niet dat de haven hier zijn functie verliest.


| Foto: Digitaal Dagblad