Basisschool Het Volle Leven neemt aanstaande maandag (30 oktober) zijn nieuwe gebouw in gebruik aan de Rijslag in Den Haag. Ter gelegenheid daarvan gaat de gemeente bij de school in Belgisch Park meteen een proef starten met een ‘Kiss & Ride’ zone. Dat houdt in dat ouders hun kinderen alleen mogen afzetten en zelf niet mogen meelopen naar school.

Den Haag wil daarmee de veiligheid van kinderen vergroten, vooral tijdens het halen en brengen, dat tegenwoordig veelal met de auto gebeurt. De gemeente heeft daarover afspraken gemaakt met zowel de medezeggenschapsraad als de directie van de basisschool. De proef loopt tot en met 22 december. Daarna volgt de evaluatie met school en ouders.

“Het heeft onze voorkeur om uw kind lopend of met de fiets naar school te brengen. Zo blijft de verkeersdrukte rondom de school tot een minimum beperkt,” aldus de gemeente. “Komt u toch met de auto dan gelden vanaf 30 oktober nieuwe verkeersmaatregelen.”

Die maatregelen betekenen, dat de Rijslag op schooldagen tussen 8.00 en 9.00 uur en tussen 14.30 en 15.30 uur (op woensdag van 12.00 tot 13.00 uur) een eenrichtingsweg voor autoverkeer wordt in de richting van het Kapelplein naar de Nieuwe Duinweg. Daar wordt de Rijslag dan een ‘Kiss & Ride’ zone. Ouders die hun kinderen met de auto brengen en toch mee naar school willen lopen, worden verzocht de auto elders te parkeren, bij voorkeur op de parkeerplaats naast de Blinkerd of op de Nieuwe Duinweg.

Print Friendly, PDF & Email