Tijdens het bouwrijp maken van de Noordboulevard op Scheveningen is een puntgave bunker gevonden uit de Tweede Wereldoorlog. Er zijn in de bunker diverse spullen gevonden, zoals een oude Duitse krant uit 1945, munitiehulzen en delen van een Duits uniform.

Medio januari wordt de bunker verder onderzocht door Monumentenzorg en de stichting Atlantikwall. De bunker wordt in januari/februari kort voor het publiek opengesteld, zoals dat ook gedaan is in een vergelijkbaar geval op de Morales-boulevard.

Wethouder Boudewijn Revis: “Het is altijd interessant om nieuwe dingen uit het verleden te ontdekken. Daarom is het ook goed als we de geschiedenis van deze plek onder de aandacht brengen van het publiek. Dat zou heel bijzonder zijn. Tijdens de aanleg van de Morales-boulevard in 2010, is ook een gangenstelsel en bunkercomplex gevonden. De toen georganiseerde Open Dag trok destijds ruim 1200 bezoekers uit heel het land.”

Deze bunker was op basis van oude tekeningen onbekend. De vondst is bijzonder omdat het identiek is aan een exemplaar dat ten zuidwesten van de haven heeft gestaan.

De werkzaamheden aan de Noordboulevard vinden plaats in het kader van ‘De Kust Gezond’. Dit ambitieuze programma bestaat uit diverse deelprojecten, met als doel de Scheveningse buitenruimte weer aantrekkelijk te maken voor bewoners, toeristen en ondernemers. De vondst heeft geen invloed op de planning van de werkzaamheden.

Print Friendly, PDF & Email