Renate Dorrestein in besloten kring begraven

Renate Dorrestein in besloten kring begraven

Schrijfster Renate Dorrestein wordt vandaag op Hemelvaartsdag begraven. De uitvaart is in besloten kring in het Noord-Hollandse Aerdenhout, waar Dorrestein woonde en vorige week vrijdag overleed in het bijzijn van haar dierbaren. Ze werd 64 jaar. Voor lezers die een laatste groet willen brengen aan de schrijfster, liggen in diverse boekhandels en bibliotheken verspreid over het land condoleanceregisters, liet uitgeverij Podium eerder weten. Ook op internet hebben mensen condoleances achtergelaten.

In Den Haag is een condoleanceregister, voorzien van haar portret, boeken en een gedicht van haar 12-jarige buurmeisje, aanwezig bij boekhandel Paagman aan de Frederik Hendriklaan in het Statenkwartier. De zaak is vandaag van 12 tot 17 uur geopend.

Dorrestein publiceerde haar eerste roman Buitenstaanders in 1983. Er zouden er nog tientallen volgen. In 1997 schreef ze het Boekenweekgeschenk Want dit is mijn lichaam. Haar werk verscheen ook in het buitenland. Zo werd de roman Een hart van steen (1998) onder meer vertaald in het Engels, Spaans, Duits, Fins, Deens en Kroatisch. Voor haar oeuvre kreeg de schrijfster in 1993 de Annie Romein Prijs, tegenwoordig de Opzij Literatuurprijs.

Print Friendly, PDF & Email

Share This