Ruben Schaken maakt dit voetbalseizoen af bij de amateurs van HBS in Den Haag. De 35-jarige aanvaller stopte in september als prof, nadat zijn contract bij ADO Den Haag was afgelopen. Schaken speelde onder meer voor VVV en Feyenoord en stond zeven keer in het Nederlands elftal.

Betaald voetbal is voor Schaken een gesloten boek, zegt hij vandaag in het AD. Maar helemaal stoppen wilde hij niet, integendeel: Schaken zegt nog altijd bloed-fanatiek te zijn. “Ik heb eigenlijk nooit last gehad van zware blessures en voel me nog superfit. Ik ben nog altijd een liefhebber van het spelletje,” zegt hij vandaag in de krant.

Marcel de Koning, hoofdtrainer van HBS, die na het horen van het nieuws over Schaken onmiddellijk zijn contract met een jaar heeft verlengd, is buitengewoon blij met de komst van de snelle vleugelspits naar sportpark Craeyenhout. “Met de komst van Ruben Schaken hopen we de doelpuntenproductie te kunnen opvoeren. In de eerste seizoenshelft is gebleken dat we daarin tekortschieten,” aldus De Koning. (bron: AD)

(foto: Orange Pictures/Jack Wolters)

Print Friendly, PDF & Email