De gemeente Den Haag gaat in 2018 meer evenementen ondersteunen en trekt daarvoor ruim drie miljoen euro uit. Het stadsbestuur, dat zijn plannen gisteren bekendmaakte, doet dit onder meer om de omzet uit bezoekersaantallen te verhogen en de werkgelegenheid te stimuleren.

Om meer kleine evenementen te kunnen steunen, wordt het Promotiefonds Kleinschalige Evenementen opnieuw verhoogd. Het promotiefonds, ingesteld op aangeven van de gemeenteraad, is in een aantal jaren gestegen van 250.000 naar 400.000 euro volgend jaar. Het aantal gesubsidieerde kleine evenementen steeg van 15 naar 33 dit jaar. In 2018 zal dit aantal verder stijgen. Kleine evenementen kunnen in 2018 een maximale bijdrage van 25.000 euro aanvragen.

Ook voor de grootschalige evenementen is de totale financiële bijdrage hoger dan vorig jaar. In totaal 18 grote evenementen krijgen voor 2018 steun voor een totaalbedrag aan 2,65 miljoen euro. Een deel hiervan (een half miljoen euro) wordt gevormd door incidentele middelen. In totaal waren er 28 aanvragen voor financiële ondersteuning ingediend.

Wethouder Karsten Klein van Stedelijke Economie, Zorg en Havens gaat voor een beheerste groei van het aantal evenementen. “Wij willen zoveel mogelijk mensen aan het werk helpen, economische groei is dan noodzakelijk. Door meer banen in de vrijetijdseconomie mogelijk te maken, de bestedingen in horeca, hotels en winkels te vergroten en het bezoek aan kunst en cultuur te laten toenemen, groeit het aantal banen, juist voor laaggeschoold werk. Den Haag moet echter ook een lekkere stad blijven om in te wonen. Dat wil zeggen dat we steeds de balans blijven zoeken. Geen onbeperkte en onbeheerste groei dus.”

Klein is blij met grote publiekstrekkers als bijvoorbeeld Vlaggetjesdag, de NN CPC Loop, Parkpop, het Internationaal Vuurwerk Festival Scheveningen en The Life I Live. “Daarmee zetten we ons neer als aantrekkelijke stad waar genoeg valt te beleven en die een bezoek meer dan waard is,” aldus de wethouder.

(foto van Vlaggetjesdag in Scheveningen: Den Haag Marketing/Jurjen Drenth)

Print Friendly, PDF & Email