Sarah Izat, de Rotterdamse politieagente met de hoofddoek, heeft de status van bekende Nederlander bereikt maar schijnt kansloos nu Ferdinand Grapperhaus, de minister van justitie, aan de Tweede Kamer heeft laten weten vast te houden aan de neutrale uitstraling van een gezagsdrager.

‘’In het belang van diens gezag en veiligheid in het optreden’’, liet Grapperhaus weten en de verdere individuele afhandeling van de zaak laat hij over aan korpschef Pauw in Rotterdam. Maandagmorgen vond Het College voor de Rechten van de Mens dat de politie discrimineerde, maar dat was een gezaghebbende uitspraak, geen bindende.

Sarah Izat was gisteravond te gast bij Nieuwsuur, maar ontweek alle vragen van Marielle Tweebeeke. Ze hield bij hoog en bij laag vol pro neutraliteit te zijn en dat het dragen van een hoofddoekje daarmee verenigbaar kan zijn. Op de vraag of mogelijk homo’s zich onprettig zouden vinden om in situaties aangesproken te worden door een moslima, ging mevrouw Izat niet in. Ze noemde dit een aanname, en geen feit.

<em>Foto: screenshot NOS

Print Friendly, PDF & Email