Sarina Wiegman is gisteren op het gala van de FIFA in Londen uitgeroepen tot ‘s werelds beste voetbalcoach van een vrouwenteam in 2017. De Haagse verdiende de uitverkiezing aan de Europese titel die zij dit jaar als bondscoach met Oranje in eigen land behaalde.

Sarina Wiegman kreeg de voorkeur boven Nils Nielsen, de bondscoach van EK-finalist Denemarken, en Gérard Precheur die met Olympique Lyon de Champions League won. Wiegman was niet bij de uitreiking aanwezig. Ze bereidt zich momenteel met het Nederlands elftal voor op de interland met Noorwegen, in het kader van de kwalificatie voor het WK.

In Londen maakte Ruud Gullit de uitverkiezing van zijn landgenote bekend. Op een filmpje was vervolgens te zien hoe een andere Nederlandse voetbalgrootheid, Marco van Basten, eerder op de dag de Award al aan Wiegman had uitgereikt. “Helaas kan ik niet in Londen zijn,” reageerde de coach. “Maar dit is een grote erkenning, voor mij én voor het team. Want zonder de speelsters had ik dit nooit bereikt.”

Bij het gala in Londen werd Lieke Martens tot beste voetbalster van de wereld uitgeroepen. Eerder al werd zij, spelend bij Barcelona, gekozen tot de beste van Europa.

Sarina Wiegman (rechts) samen met Marco van Basten en Lieke Martens. (foto: KNVB Media)

Print Friendly, PDF & Email