Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Scheveningen heeft slechte zaken gedaan in Arnhem, waar het ondanks een vroege, misschien wel te vroege voorsprong tenslotte geen raad wist met de weelde en beetje bij beetje terugviel in de oude fouten die gesymboliseerd worden op de ranglijst.
Het blijft een benauwde situatie onderaan in de tweede divisie met tien schamele punten uit veertien wedstrijden. Geen hopeloze rangschikking, dat niet, want zoveel beter doen clubs als Barendrecht en Jong Almere het niet, maar omdat Jong Vitesse voorafgaande aan de wedstrijd in dat rijtje thuis hoorde, zal John Blok balen als een stekker. Misschien zijn het niet dé wedstrijden om te winnen, zeker niet als het uitwedstrijden betreft, maar dan is het op z'n minst tegen dit soort clubs wel zaak om tenminste één punt veilig te stellen.

Daar zag het binnen twee minuten ook minimaal naar uit toen Levi Schwiebbe de verrassende openingstreffer scoorde, maar de Schollekoppen misten de power en het vertrouwen om die opsteker te verdedigen. Het werd uiteindelijk 2-1, een stand die bij rust al was bereikt. Wel kreeg Joël Donald vlak voor tijd nog een dot van een kans op de gehoopte 2-2, maar zijn poging eindigde op de paal. Samir El Moussaoui kreeg in die periode zijn tweede gele kaart en mocht vertrekken.