Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Vooraf had Scheveningen vast een handtekening gezet onder een 3-3 gelijkspel tegen koploper AFC. Na negentig minuten keken zowel spelers als trainer John Blok met een dubbel gevoel terug op het eindresultaat. Een benutte strafschop van Tim Peters bracht Scheveningen al na dertig seconden op voorsprong. Drie minuten later tekende Raily Ignacio alweer voor de gelijkmaker. Een fout van doelman Bjorn Benard hielp AFC in het zadel. Kenny Teijsse profiteerde en bepaalde de ruststand op 1-2. In de tweede helft speelde zich hetzelfde scenario af als bij de start van de eerste helft. Tim Peters kon na drie minuten alweer achter de bal gaan staan voor een strafschop. De routinier bewaarde opnieuw zijn kalmte; 2-2. Dit deed Ignacio niet toen hij mocht aanleggen voor een strafschop. Zijn elfmetertrap ging huizenhoog over. Een Scheveningse stunt diende zich aan bij de 3-2 voor Scheveningen via Barry Rog. Vijf minuten voor tijd was daar uiteindelijk voor Scheveningen toch nog de teleurstellende 3-3 via Tim Linthorst. De Scheveningen spelers Kevin Perez Kraaijeveld en Levi Schwiebbe vielen met naar zich laat uitzien ernstige blessures uit.