25 Haagse basisschoolleerlingen en zo’n dertig leden van de Eerste en Tweede Kamer gaan overmorgen (woensdag) samen ontbijten in de Gouden Zaal van het Mauritshuis. En morgenochtend (dinsdag) is er in het stadhuis van Den Haag een ontbijt van leerlingen van basisschool De Springbok uit Transvaal samen met burgemeester Pauline Krikke.

Beide evenementen zijn onderdeel van het jaarlijkse Nationaal Schoolontbijt, dat vandaag in het Rijksmuseum van start ging. Onder de Nachtwacht van Rembrandt ontbeet daar een Amsterdamse schoolklas, muzikaal omlijst door een koor van Kinderen voor Kinderen en Sanne Hans. De 15e editie van dit educatieve ontbijtevenement draagt het thema: Gezond ontbijten is geen kunst! Deze week gaan op 2900 basisscholen in het hele land ruim 550.000 kinderen gezond ontbijten.

Alle kinderen krijgen een ontbijtpakket, dat verder is uitgebreid volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf, en nieuw lesmateriaal in de vorm van de online Ontbijtmeter. Daarmee kunnen kinderen op desktop en tablet ontdekken hoe gezond hun ontbijt is en hoe ze het kunnen verbeteren.

De Gouden Zaal van het Mauritshuis in Den Haag. (foto: Mauritshuis)

Print Friendly, PDF & Email