De Skihut in Scheveningen maakt definitief een doorstart. Dat heeft curator Milko Spaa van het failliet verklaarde bedrijf vanmorgen (dinsdag 10 oktober) bekendgemaakt. De nieuwe eigenaar wordt Retail Investments Beilen BV.

Op 2 oktober werd De Skihut voorlopige surseance van betaling verleend, waarna vier dagen later het faillissement werd uitgesproken door de rechtbank. Faillissement en doorstart hebben overigens geen betrekking op de winkels van De Skihut in Oosterbeek en Knokke (België). De laatste was al gesloten en blijft dicht.

De winkel in lifestyle-merken aan de Vissershavenweg 56 in Scheveningen en de webshop kunnen dankzij de doorstart open blijven. Ook zullen de meesten van de 62 personeelsleden (voornamelijk parttimers) bij de doorstarter in dienst treden. Zij werden gisteravond tijdens een bijeenkomst door de curator en de koper over de recente ontwikkelingen ingelicht. De vroegere eigenaar en oprichter Van der Lans was daar ook bij aanwezig en heeft zijn hartelijke steun voor de doorstart van het 40-jarige bedrijf uitgesproken.

De familie Schaling is volgens curator Spaa niet betrokken bij de doorstart. Op korte termijn zal een nieuwe directeur voor De Skihut worden aangesteld.

 

Print Friendly, PDF & Email