“Onze winkel is nu gewoon open en ook de verkoop via onze webshop gaat door.” Dat zegt Floor Schaling in een summiere reactie op het faillissement van de bekende winter- en zomersportzaak De Skihut, gevestigd tegenover de eerste haven in Scheveningen.

Zakenblad Quote maakte het faillissement van de 3000 vierkante meter tellende winkel in gerenommeerde kleding- en lifestylemerken eerder vandaag bekend. De Skihut kreeg vorige week uitstel van betaling, nadat de FIOD was binnengevallen in verband met mogelijke omzetbelastingfraude. Volgens Quote is directeur Petra Schaling van de vestiging in Scheveningen geschorst en worden haar taken momenteel waargenomen door haar zus Floor. Beiden behoren tot de bekende Haagse ondernemersfamilie Schaling.

Hun broer Marc is eigenaar van de investeringsmaatschappij Joah Invest aan de Dr. Lelykade, die tevens aandeelhouder is van De Skihut. Eerder al liet Marc Schaling tegenover Quote weten, dat hij een accountant opdracht heeft gegeven een intern onderzoek te doen. “Ik ben niet operationeel betrokken bij De Skihut, het is mij daarom niet duidelijk wat daar aan de hand is,” vertelde Marc Schaling aan Quote. Een en ander zou erop kunnen duiden dat de familie, of in elk geval een deel van de familie, niet op de hoogte was van de zakelijke problemen, zoals die met de inval van de FIOD aan het licht zijn gekomen.

Volgens ingewijden werkt De Skihut op dit moment aan een doorstart. Floor Schaling verwacht later deze week met verdere informatie te kunnen komen.

De Skihut in Scheveningen. (foto: Google Streetview)

 

Print Friendly, PDF & Email