Het is goed dat de Economic Board Den Haag aan de slag gaat om de stad aantrekkelijker te maken voor startups en scaleups. Want in de nieuwe Deloitte Technology Fast 50, de jaarlijkse ranglijst van snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland, komt welgeteld één Haags bedrijf voor: Gracious Studios, gevestigd aan de Laan van Waalhaven.

Gracious Studios is een crossmedia marketingbureau, dat we terugvinden op de 31ste plaats, op de ranglijst omgeven door tal van snelgroeiers uit Rotterdam en Amsterdam. Dat zijn blijkbaar de steden waar de nieuwe economie nu nog de grootste impulsen krijgt.

De Economic Board Den Haag, momenteel nog in oprichting, gaat zich met name richten op die nieuwe economie en wil de samenwerking verbeteren tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden. Daarnaast zal de EB de gemeente Den Haag gaan adviseren over het strategisch economisch beleid van de stad. Focus ligt daarbij op de ‘banen van de toekomst’ (van analoog en administratief naar digitaal, kennisintensief en innovatief). De EB wil Den Haag uiteindelijk het gezicht van een startup-stad geven.

De Economic Board krijgt van de gemeente een werkbudget van 200.000 euro per jaar (2017 en 2018) om zaken in gang te zetten en is samengesteld uit de volgende negen leden, die dit vrijwilligerswerk volgens de gemeente om niet gaan doen: Henk Jagersma (voorzitter Economic Board Den Haag), Jaap Wielaart (directievoorzitter Rabobank), Richard Franken (directeur The Hague Security Delta), Kaushilya Budhu Lall (partner Meijer Advocaten), Michiel Middendorf (directeur World Forum Convention Center), Kars Veling (oprichter en eigenaar Q42), Neil Currie (oprichter en eigenaar eVision), Jos Keurentjes (lid Raad van Bestuur TNO) en Berry Vetjens (roadmap Next Economy).

Print Friendly, PDF & Email