Uit handen van wethouder Joris Wijsmuller en Staedion-bestuursvoorzitter Willem Krzeszewski heeft Raban Josemans, initiatiefnemer van De Boomhuttenclub, symbolisch de eerste sleutel ontvangen van dit nieuwe speelparadijs in wording. “Er is nog veel te doen. Ik ben druk aan het klussen en verwacht eind april klaar te zijn. Dan kan ik, als alles meezit, in mei de deuren echt openen en de eerste gasten verwachten.”

De Boomhuttenclub, met een apart horecadeel voor ouders die op hun spelende kinderen willen letten, komt op de begane grond van het oude Broekenhuispand aan Boekhorststraat 47 en 49, in hartje Den Haag. Op de eerste en tweede verdieping zijn vijf tweekamer-appartementen voor starters gerealiseerd. Deze sociale huur-appartementen zijn tussen de 40 en 60 vierkante meter en zijn inmiddels nagenoeg klaar, op de afwerking na. Naar verwachting gaat Staedion deze in april verhuren.

Het oude Broekenhuispand kent een rijke geschiedenis en is ooit gestart als Thaliabioscoop (1915). Bij de sloop kwam een oude gevel tevoorschijn met prachtige details. Die zijn straks weer zichtbaar. “Daar hebben we tijdens de renovatie en sloop rekening mee gehouden: het oude behouden en combineren met duurzame nieuwbouw. De vijf compacte sociale huurappartementen (energielabel A) achter de monumentale gevel zijn een goede toevoeging aan de straat en stad”, aldus Willem Krzeszewski. En wethouder Wijsmuller: “Dit bijzondere pand is een goed voorbeeld van een combinatie wonen en horeca. Dit geeft een extra impuls aan de Boekhorststraat en is goed voor de leefbaarheid in dit deel van het centrum.” De officiële opening is waarschijnlijk in mei of juni.

Van links naar rechts: Staedion-bestuursvoorzitter Willem Krzeszewski, wethouder Joris Wijsmuller en Raban Josemans, initiatiefnemer van De Boomhuttenclub (foto’s: Staedion).

 

Print Friendly, PDF & Email