Na 2273 voorstellingen en meer dan 2,4 miljoen bezoekers viert de hitmusical Soldaat van Oranje vandaag zijn zevende verjaardag. De musical, die wordt opgevoerd in de Theaterhangar in Katwijk, heeft daarmee alle mogelijke Nederlandse theaterrecords gebroken. Nog nooit was een theatervoorstelling in Nederland zo lang te zien.

Soldaat van Oranje vertelt het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema, die in de Tweede Wereldoorlog deelnam aan het Leidse studentenverzet. Het stuk is gebaseerd op zijn oorlogsmemoires.

Ter gelegenheid van de zevende verjaardag zijn vandaag de dragers van de Militaire Willems-Orde aanwezig. Majoor Marco Kroon, majoor Gijs Tuinman en majoor bd Kenneth Mayhew wonen de speciale voorstelling bij. Ook vertegenwoordigers van buitenlandse eenheden die de Militaire Willems-Orde hebben ontvangen, zullen aanwezig zijn, net als de staf van Defensie.

De productie is inmiddels verlengd tot en met mei 2018.

Momentopname uit de hitmusical Soldaat van Oranje, die vandaag zijn zevende verjaardag viert en inmiddels alle Nederlandse theaterrecords heeft gebroken.

Print Friendly, PDF & Email