Dagblad070 | Kevin van der Geest terug bij Scheveningen

Kevin van der Geest terug bij Scheveningen

mainImage

Scheveningen heeft de technische staf voor het volgend seizoen in principe rond. Naast het aanblijven van hoofdtrainer John Blok wordt de technishe staf aangevuld met de komst van Kevin van der Geest en Marco Scheenstra.

Kevin van der Geest (37) keert daarmee terug op Houtrust waar hij over meerdere periodes lange tijd in het 1e elftal speelde. Na de overstap vanuit de jeugd van VCS verdiende hij via Scheveningen een transfer naar RKC Waalwijk. Daarna keerde hij terug op Houtrust en speelde hij voor zowel Scheveningen als Noordwijk jarenlang in de top van het zaterdagvoetbal, waarin uit veel al bleek dat een trainersloopbaan een logisch vervolg zou worden. Via vv Zwaluwen en Vitesse Delft belandde hij in 2013 bij Quick, waar hij in 2016 zijn actieve loopbaan afsloot en ook reeds de jeugd trainde. Na een seizoen als hoofdtrainer bij ASC Oegstgeest keerde hij in 2017 terug bij Quick als assistent-trainer in de 3e divisie en had tevens het tweede eftal onder zijn hoede. Van der Geest volgt komend seizoen de trainersopleiding UEFA-A en zal in het kader daarvan als stagiair en tevens assistent van hoofdtrainer John Blok fungeren.

Marco Scheenstra (48) is nieuw bij Scheveningen maar een bekend gezicht in de Haagse voetbal- en keeperswereld. Hij verzorgde de afgelopen vier seizoenen de keeperstrainingen bij de seniorenselecties van Quick, waar hij daarvoor ook meerdere seizoenen de jeugdkeepers trainde en een belangrijke bijdrage leverde aan de keepersopleiding in algemene zin. Na vier seizoenen bij de hoofdmacht van Quick was Scheenstra aanvankelijk van plan komend seizoen geen club te trainen, maar toen Scheveningen en de Tweede Divisie op zijn pad kwamen ging het toch weer kriebelen en besloot hij die kans aan te grijpen.