Dagblad070 | Nathan Watson held Red Bull Knock Out Scheveningen

Nathan Watson held Red Bull Knock Out Scheveningen

mainImage
Nathan Watson held Red Bull Knock Out Scheveningen

Nathan Watson kon zaterdagavond zijn geluk niet op. 's Middags was hij de grote held van Scheveningen geworden met zijn winst in de zesde editie van de Red Bull Knock Out met een deelname van duizend riders in Heat 1. De Britse Vinking was op het eindfeest het stralende middelpunt, bij elk interview nog altijd licht geëmotioneerd en met zijn parelwitte tanden van afstand gadegeslagen door zijn vrouwelijke fans. En de ouderen vonden hem op Arie Haan lijken.

Het was de grote revanche voor de 24-jarige Brit, die in 2015 en 2016 nog tweede werd, maar nu dan eindelijk zijn triomf vierde tijdens een speciale X-loop om het leven van de deelnemers nog wat zuurder te maken.

Maar niet alleen Watson was de grote winnaar. Ook Billy Bolt, die op Scheveningen streed voor de totaalzege van de World Enduro Super Series en die ook met veel machtsvertoon op zijn naam schreef. Niet zonder geluk trouwens, want Bolt proefde nog even het Scheveningse zand bij een valpartij, maar rehabiliteerde zich als een machine. Ee gloednieuwe KTM met een waarde van 100.000 euro was zijn prijs.

Duizenden toeschouwers hebben zaterdag de spectaculaire race van de toprijders van dichtbij meegemaakt.

[caption id="attachment_56530" align="alignnone" width="300"] Nathan Watson, onmiddellijk na de finish[/caption]

[caption id="attachment_56531" align="alignnone" width="300"] Watson, geëmotioneerd, maar gelukkig[/caption]

[caption id="attachment_56533" align="alignnone" width="300"] de eerste tien[/caption]

 


Foto: Digitaal Dagblad