18 February 2019, 22:27 uur
Sport
mainImage
Virgilio Teixeira.

Goed voorbeeld doet volgen. Dat bleek maandagavond wel weer in het MAC³PARK Stadion van PEC Zwolle. Daar boekte het tweede elftal van ADO Den Haag een meer dan verdiende overwinning op PEC Zwolle 2. Mats van Kins en invaller Sam van Huffel verzorgden de goals voor het team van trainer Virgilio Teixeira, dat dus net als het Haagse vlaggenschip (1-0, vrijdag) van De Blauwvingers wist te winnen.

Met onder meer Mike Havekotte, Robin Polley, Shaquille Pinas, Van Kins en Thijmen Goppel binnen de lijnen was ADO Den Haag 2 in het eerste helft al gevaarlijker dan PEC Zwolle. Hoewel beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, kregen Teixeira en de zijnen dus de beste kansen. De bal wilde er echter, ondanks vier prima mogelijkheden, niet in.

In de tweede helft werd de ban in de 67ste minuut gebroken. Na doorjagen op doelman Dean Bouzanis kwam Van Kins in balbezit en voor hem was het een koud kunstje om de verdiende 0-1 binnen te prikken. In het Haags Kwartiertje werd de marge verdubbeld. Op aangeven van Goppel was het prijs voor Van Huffel, die even daarvoor als invaller in het veld was gekomen. PEC Zwolle maakte het nog even spannend, maar de aansluitingstreffer van Darryl Lachman (assist van keeper Bouzanis) kwam te laat voor de thuisploeg.

Zodoende is ADO Den Haag 2 na drie optredens in de kampioenspoule van de Reservecompetitie nog ongeslagen. Met zeven punten uit drie duels gaat de formatie van Teixeira zelfs voor even aan kop. Daarbij moet wel worden gezegd dat FC Twente maar één puntje minder heeft en nog de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo 2 tegoed heeft.

Door: ADO Den Haag