Special Olympics 2020 wordt goed doel

5 November 2019, 11:32 uur
Sport
mainImage

De Special Olympics Nationale Spelen 2020 in Den Haag, die van 12 tot en met 14 juni plaats hebben, is één van de goede doelen van het Ondernemersgala Den Haag 2020. Dat is maandagavond bekend geworden tijdens de start van het gala.

De Special Olympics is een sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Drie dagen zijn er in Sportcampus Zuiderpark, het Hofbad, Sporthal Ockenburgh en andere Haagse sportaccommodaties wedstrijden in achttien takken van sport. Er nemen 2000 sporters deel.

Met de opbrengst tijdens het Ondernemersgala wordt sportdeelname voor kinderen met een verstandelijke beperking in Den Haag onder de aandacht gebracht en voor langere tijd mogelijk gemaakt. Het gaat om sportevenementen waaraan ook groepen kinderen uit het reguliere onderwijs mee zullen doen. Ook gaan honderd kinderen vijf jaar lang deelnemen aan het G-voetbaltoernooi met de selectie van ADO Den Haag, diverse verenigen en scholen. Daarnaast mogen honderd kinderen drie jaar lang meedoen met speciale clinics en een stadsdeelcompetitie.