Sportief Buurthuis Morgenstond officieel open

27 February 2020, 10:53 uur
Sport
mainImage

Gisteren is Tref. Morgenstond, een Sportief Buurthuis, officieel geopend door wethouder Martijn Balster (Wonen, Wijken en Welzijn). Hier gaan studenten de komende tijd onderzoek doen naar beweegbehoeftes van bewoners, aan de slag met ideeën uit de wijk en samen een nieuw beweegaanbod creëren. Ook voor alle vragen over bewegen kunnen bewoners voortaan hier terecht.

Het Haags Sportkwartier, onderdeel van de RegioDeal Zuid-West Den Haag, heeft zichzelf ten doel gesteld om binnen tien jaar Escamp om te toveren van het minst actieve stadsdeel van Den Haag naar het meest actieve. Onderdeel daarvan is het openen van vier beweeglocaties in de wijken Morgenstond, Moerwijk, Bouwlust en Vrederust. Dit gebeurt in samenwerking met de Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan. Hun sportstudenten die hun opleiding volgen in Sportcampus Zuiderpark, en docenten van beide opleidingen, zijn betrokken bij het runnen van Tref. 

Wethouder Balster: “Ik hoop dat Tref Morgenstond echt een plek van ontmoeting en sportiviteit wordt. Waar je elkaar tegenkomt en nog gemakkelijker de stap zet om meer te sporten en bewegen. Als iets verbindt, dan is het wel sport!”.

Samen met bewoners is vandaag de eerste beweeglocatie geopend. Tref. Morgenstond is gelegen bij HKV/Ons Eibernest aan de Steenwijklaan 16. De opening is het startschot van vier dagen lang beweegactiviteiten voor alle leeftijden. De komende anderhalf jaar volgen de andere drie locaties, in Moerwijk, Bouwlust en Vrederust.