Wüst: Van Deutekom allerliefste vriendin

mainImage
Wüst: Van Deutekom allerliefste vriendin

De Nederlandse schaatswereld heeft geschokt gereageerd op het overlijden van Paulien van Deutekom. De wereldkampioene allround had longkanker en werd 37 jaar. Ireen Wüst is intens verdrietig en herdenkt Van Deutekom als haar liefste vriendinnetje.
''Lieve Buuf, maatje, allerliefste vriendinnetje", laat Wüst weten via sociale media. ''Wat ben ik trots op jou! Zo dapper gevochten en gestreden in een oneerlijke strijd die niet te winnen viel. Maar zo vol levenslust en altijd positief! Wat ben ik intens verdrietig dat ik jou moet missen maar ook zo dankbaar dat je mijn Buuffie was. Ik heb zoveel van je geleerd...leren kijken zonder oordeel en overal het positieve van inzien. Onze vriendschap is meer dan bijzonder, dat is LIEFDE! Buuf , ik hou van jou! Tot ooit."

''We wisten dat het slecht ging met Paulien, maar zijn geschrokken door haar overlijden op zo’n jonge leeftijd. De schaatssport verliest een groot sportvrouw en bovenal een geweldig, aimabel mens. Binnen de KNSB heerst verslagenheid bij allen die met haar hebben samengewerkt. Met haar enthousiasme, zowel voor de camera’s als achter de schermen, was Paulien een uitstekende ambassadeur voor onze sport'', zegt Herman de Haan, directeur-bestuurder van schaatsbond KNSB.

Erben Wennemars was een tijd ploeggenoot van Van Deutekom bij TVM. ''Het leven is soms oneerlijk. Want als het nog niet af is, en je bent nog zo jong, moet je door mogen. Paulien heeft afschuwelijk veel pech gehad. Ze was één van de goeien. Zelden zo’n onbaatzuchtige topsporter gekend. Ik zal haar zachtmoedigheid missen'', schrijft de Zwollenaar op Twitter.

Ook Stefan Groothuis, olympisch kampioen op de 1000 meter in 2014, schaatste samen met Van Deutekom. ,,Twee jaar lang heb ik met haar in een ploeg mogen zitten. Zo'n ontzettend fijne, positieve en lieve vrouw. Hier kan ik verder geen woorden voor vinden.'' Oud-schaatskampioen Rintje Ritsma schrijft: ''Wat is het leven soms oneerlijk en hard. Familie en vrienden veel sterkte met dit grote verlies.''


Foto: Digitaal Dagblad