De stad heeft vijf nieuwe Haagse Helden. Het zijn Els de Waard (Buurt & Omgeving), Michel Kester (Cultuur), Sabrina Koegler (Onderwijs & Jeugd), Arjan Offerhaus (Sport) en Netty Olffers (Zorg & Welzijn).

Zij wonnen de eretitel ‘Haagse Held van het jaar’ vanwege hun bijzondere inzet voor de stad. De vrijwilligers werden vanavond tijdens het Haagse Helden gala in hotel ibis Den Haag City Centre in de schijnwerpers gezet.

Eén op de vier Hagenaars doet vrijwilligerswerk. Vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor anderen en staan zelf vaak op de achtergrond. De gemeente Den Haag, PEP en hotel ibis Den Haag City Centre organiseren jaarlijks deze Haagse Helden verkiezing om deze verborgen helden de waardering te geven die zij verdienen.

Vrijwilligersorganisaties konden hun beste vrijwilliger nomineren. Uit alle aanmeldingen werden door een jury vijftien vrijwilligers in vijf verschillende categorieën gekozen (Buurt & Omgeving, Cultuur, Onderwijs & Jeugd, Sport en Zorg & Welzijn). De uiteindelijke keuze lag in de handen van het Haagse publiek. Ruim 2500 Hagenaars brachten hun stem uit op hun favoriete vrijwilliger.

De vijf winnaars ontvingen vanavond naast de eretitel ‘Haagse Held van het jaar’ een bijzonder beeld, ontworpen door Zinderin Kunst, een kunstwerkplaats in Den Haag voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook kregen de winnaars twee overnachtingen aangeboden in een Ibis hotel naar keuze in de Benelux.

Wethouder Karsten Klein: “Met de Haagse Helden verkiezing willen we laten zien hoe belangrijk vrijwilligers voor de stad zijn. Vrijwilligerswerk is namelijk geen vanzelfsprekendheid. Met de verkiezing en het gala willen we deze doorgaans anonieme helden in het zonnetje zetten.”

En Lucas Ensing, general manager van ibis Den Haag City Centre: “Een hotel is onderdeel van de lokale economie. We willen vanuit ibis graag een maatschappelijke bijdrage leveren in de steden waar wij gevestigd zijn. Samen met de gemeente en PEP (dé intermediair voor maatschappelijke organisaties) hebben we Haagse vrijwilligers, die zo belangrijk zijn voor de stad, een onvergetelijke avond bezorgd.”

Vanavond zal Dagblad070 alle vijf winnaars, en nieuwe Haagse Helden, even kort voorstellen.

Print Friendly, PDF & Email