Steekpartij Den Haag: geen signalen dat er meer speelt

Steekpartij Den Haag: geen signalen dat er meer speelt

Na de steekpartij in Den Haag waarbij gisteren drie mensen ernstig gewond raakten, zijn nog veel vragen onbeantwoord. De politie en de gemeente Den Haag konden zondagmorgen nog geen nieuwe informatie geven over de toestand van de slachtoffers en de motieven en achtergronden van de opgepakte verdachte.

“Laten we niet speculeren. De recherche moet nu eerst goed onderzoek doen,” zegt een woordvoerster van burgemeester Pauline Krikke. De politie meldde zaterdagavond dat de 31-jarige verdachte, die uit Den Haag komt, bij de politie alleen bekend is vanwege verward gedrag. “Op dit moment zijn er geen signalen dat er meer speelt.”

Agenten schoten de man in zijn been na de steekpartij bij het Johanna Westerdijkplein, dichtbij station Hollands Spoor en de Haagse Hogeschool. De gewonden zijn een 21-jarige Zoetermeerder en een 41-jarige Hagenaar. Wie het derde slachtoffer is kan de politie nog niet zeggen. Alle drie waren zaterdagavond buiten levensgevaar.

Op beelden van de arrestatie die door een omstander zijn gemaakt, zouden de woorden “Allahu akbar” te horen zijn, Arabisch voor God is de grootste.

(bron: ANP)

Leden van het arrestatieteam houden hun wapens gericht op de 31-jarige Hagenaar, die hier het mes waarmee hij eerder drie mensen ernstig heeft verwond, nog steeds in zijn rechterhand heeft; foto: Regio15/Robert Langeweg

 

Print Friendly, PDF & Email

Share This